Decembar je u Americi posebno lep. Okićeni gradovi odišu prazničnom atmosferom. Svi se spremaju za dolazeće praznike – Božić i Novu 2019. godinu. Prave planove gde će i sa kim će provesti vreme u najluđoj noći. Naravno, svoju računicu imaju i sami estradni umetnici bez kojih nema veselja. Iako će neka tezga i dogovor pasti bukvalno u pet do dvanaest, evo par za koje znamo i koji nisu ništa prepuštali slučaju.

Naša poznata pevačica Slavica Momakovic Miljanovic, pevaće 31. decembra u San Francisku. To je popriličan put ako se ima na umu da Slavica živi u Čikagu.

Ona će, kako nam je rekla, imati i nastup za pravoslavnu, odnosno kod nas ustaljenu Srpsku Novu godinu. Ovoga puta doček će biti dan ranije, tj. u subotu, pevace 12. januara u prelepoj sali manastira Gračanica u Libertyville-u, nadomak Čikaga! Društvo će joj praviti pevačica Mirjana Negovanović, a u muzičkoj pratnji će biti vrsni majstori Dragan Negovanović i Goran Stanimirović! Da spomenemo,  Negovanovići su deca proslavljenog pevača, muzičara i tekstopisca Novice, koji žive u Čikagu.

Mirjana Negovanović će za doček kalendarske Nove godine pevati u rumuskom klubu “Banatul” u Njujorku.

Popularni Dejan Petrović, Neda Gorančić iz Čikaga i pevač iz Kanade Kota nastupaće za Novu godinu u Koloradu, tačnije u gradu Denveru

U Sabornom Hramu “Svetog Vaskresenja Hristovog” u Čikagu nastupiće: Mića Radovanović, Zorica Karaklić, Miloš Šegrt i Stanimir Stošić!

Sa prostora ex-yu na američkom kontinentu se za sada zna da će nastupiti: Toni Janković i Srčani udar (Hamilton, Kanada), petak, 14. decembar. Isto veče u mestu Ajr nastupaju Mirza Delić i Sanel Bajrami, inače rođeni brat mega popularne Selme. Dan kasnije oni će imati nastup i u Detroitu.

U subotu, 15. decembra, Nedeljko Bajić Baja, nastupa u Njujorku u Melrose Ballroom. Nedelju dana kasnije on će nastupiti u Windham Casteleton Banquet.

Svoju decembarsku turneju po Americi i to jako zgusnutu, imaće i mega star estrade Saša Matić. Prvo u petak, 21. 12. U Detroitu (Macedonian Cultural Center, Sterling Heights), pa onda, subota 22.12. Čikago (Joe's Live, Rosemont), nedelja, 23. 12. je rezervisan za Klivlend (Music Lynxx, Mentor), ponedeljak, 24.12. Nju Džerzi (Macedonian Center, CEDAR GROVE), sreda, 26.12. Las Vegas (Embassy Nightclub), petak, 28.12. Feniks (BLK Live), subota, 29.12. Solt Lejk Siti. Za doček Nove godine, 31.12. Saša će nastupiti u Džekonsvilu na Floridu, u Morocco Shrine Auditorium.

Pevač iz BiH, Asim Bajrić, za sada, poznato je, imaće nastup, 28. decembra u Čikagu (Hanging Gardens Banquets, River Grove).

U najpoznatijoj dvorani u Čikagu – Hanging Gardens Banquets, River Grove, posetioce će zabavljati: Feđa Dizdarević, Anica Milenković i Fiko Rizvić.

To je za sada, na osnovu podataka do kojih smo došli. Ako bude promena i dolazaka još nekih poznatih umetnika iz starog kraja, kao i onih koji duže vreme žive na američkom kontinentu, na vreme ćemo vas obavestiti.

S.M. 

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila