Čuveni pjevač Ljubiša Stojanović Luis tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 2011. godine!

Poznati pjevač bavio se muzikom od 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspješno izvodio pjesme Luisa Armstronga.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom “Ne kuni me, ne ruži me, majko”, koji je uspješno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji.

Zajedno sa srpskim bendom “Flamingosi”, pobijedio je na Beoviziji 2006. godine sa pjesmom “Ludi letnji ples”.

Dva puta se ženio i razvodio. Živeo je sa nevjenčanom suprugom Silvanom, a iza sebe je ostavio šestoro djece.

Međutim, sin i kćerka slavnog pjevača – Maja Novaković i Marko Stojanović naslijedili su talenat za muziku od oca.

Maja se 2014. godine takmičila u jednom poznatom talent šou programu u kojem je pokazala svoje glasovne mogućnosti.

Maja je rođena u Njemačkoj, u Minhenu i tamo je živjela do 2001. Ona je završila zanat za frizera, pa je neko vrijeme radila kao frizerka, a zatim kao konobarica. Bila je i menadžer jednog kluba u Njemačkoj. Muzikom se profesionalno bavi već deset godina. Maja je imala svoj bend sa drugaricom Ivanom, a sa bratom Markom pjevala je i u bendu “Marakuja”. Kćerka pokojnog Luisa je zatrudnjela dva mjeseca nakon očeve smrti i na svijet donijela kćerku Tatjanu.

Marko Stojanović osim talenta za muziku od oca je naslijedio i nadimak Luis. On je talentovan i perspektivan muzičar, koji je poslije brojnih nastupa u raznim beogradskim bendovima odlučio da započne solo karijeru.

Posljednjih godina Marko Stojanović, poznatiji kao Marko Louis uspio je da se kvalitetom i drugačijim zvukom potpuno izdvoji na domaćoj muzičkoj sceni. Dokaz da je u tome uspio je njegov prvi samostalni album “Shine on me”, u kojem je spojio zvuke soula, r’n’b, popa, kao i neke elemente balkanske i orijentalne kulture.

Osim po nesvakidašnjoj muzici, ovaj muzičar je postao poznat internet publici po heštegu “shineonme” koji je posto prava onlajn senzacija.

Ljubiša Stojanović Luis bio je otac šestoro djece. Iz prvog braka je imao sina Miodraga, sa drugom suprugom Dudom, kojoj je posvetio istoimenu pjesmu, sina Marka i kćerku Maju, dok mu je sadašnja supruga Silvana rodila troje djece – sinove Andreja i Sergija i ćerku Elu Mitu. Govorio je da su djeca najveće bogatstvo i da planira proširenje porodice.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila