U Jagodini na Gradskom stadionu  održana je 30. jubilarna manifestacija najstarijeg i najvećeg izvornog narodnog stvaralaštva “Čaša vode sa izvora” koju je osnovao estradni umetnik Slobodan Betulić -Betula, pod pokroviteljstvom Skupštne grada Jagodine!

Celu manifestaciju  podržalo  je i sponzorisalo Udruženje estradnih umetnika i izvođača Srbije iz Beograda.

Početak i kraj programa označen je pucanjem iz trešnjevog topa.

Na svečanom otvaranju programa govorili su gradonačelnik Dragan Marković Palma, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić itd..

Voditelj programa  bio  je Goran Milošević!

Na tribinama stadiona program je pratilo oko 5000 posetilaca !

Učesće je uzelo oko 60 kulturno-umetničkih društava iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske.  Njih je obezbedila i bila im urednik , popularna pevačica Mala Cana.

Bilo je lepo videti 1000 igrača u narodnim nošnjama koji su se uhvatili u kolo oko celog stadiona igrajući Moravac, Vlaško itd..

Šarenilo narodnih nošnji, sjajni igrači, budili su emocije, svi su se divili toj lepoti!.

Igre su išle naizmenično sa pesmama koje su pevali: Andrija Era Ojdanić, Vera Matović, Andrija Bajić, Mala Cana, Dragan Pantić Smederevac, Vesna Đoković i drugi!

Andrija Bajić legendarni pevač i predsednik Udruženja Estradnih umetnika Srbije bio je muzički urednik manifestacije!

Grad  Jagodina i gradonačelnik Dragan Marković Palma pokazali su se kao odični domaćini! Palma je besplatno ustupio Gradski stadion, obezbedio 1500 lanč paketa, osvežavajuća pića, obezbedio 2 nagrade za najbolje folkolrne grupe itd…

Palma je, obraćajući se učesnicima i gostima između ostalog rekao:

“Posebno pozdravljam kulturno umetničko društvo iz Republike Srpske, a sa velikim uvažavanjem da pozdravimo i kulturno umetničko društvo iz Novog Pazara. Tako mi radimo, zajedno igramo i pevamo sa našom braćom ma kojoj nacionalnosti pripadali. Ja sam mislio da je najveće kolo ono koje sam ja organizovao u moru u Paraliji u Grčkoj, ali me Betula danas pobedio…”

Na kraju su folklorna društva  dobila zlatne medalje.

Idejnom tvorcu ove  značajne kulturne manifestacije Slobodanu Betuliću Betuli, ukazano je veliko poštovanje m, 30 godina uspeo je da je održi! Lepe reči i čestitke  stizale su  sa svih strana … i mi se pridružujemo.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila