Muzičkite talent show programi se čini deka momentalno se najpopularniot tv formati na ovie naši prostori, a osobeno so toj tip na emisii se istakna Srbija koja bukvalno uspea site generacii da gi rasporedi vo različni emisii koi na svoite učesnici im ovozmožuvaat slava, popularnost, a so toa i finansiski benefit. 

“Zvezdite na  Grand” pa “Pinkovite zvezdički” i “Nikogaš ne e docna” gi podelija generaciski talentiranite pejači davajќi im podednakva šansa za afirmacija i uspeh. Mnogu anonimni ličnosti uspeeja preku ovie show programi da i go prestavat na javnosta svojot talent, a mnogu od niv pokažaa deka muzičkite geni se nasledni i deka celi semejstva se muzički nadareni pa taka javnosta gi zapozna nivnite soprugi, sopruzi, sinovi  i vnuci…

Ona što mora da go podvlečeme i ovoj pat e što na ovie muzički takmičenja može da vidime mnogu makedonski interpretatori koi svojata šansa za afirmacija ja gledat isklučivo preku Belgrad zatoa što vo Makedonija nemaat možnost za istaknuvanje na nivniot potencijal i toa od poveќe pričini. Pred se mediumski našite tv kuќi ne se spremni za vakov tip na emisii koj bara golemo vložuvanje kako od finansiski aspekt taka i tehnička i stručna ekipiranost, pa estradnite ličnosti prinudeni se da gostuvaat na plej beck varijatna vo utrinski  emisii koi mora da priznaeme deka se veќe zastarena forma na animiranje.
No da se vratime na aktuelnite programi. 
Vo Makedonija najpopularno megju publikata e showto “Nikogaš ne e docna” preku koe javnosta ja zapozna talentiranata familija  Kukiќ, koi  se natprevaruvaja vo različni sezoni i uspeeja da triumfiraat, a pri toa go prestavija i nivniot sin Ivan koj isto e na dobar pat da postani zvezda. 
Se čini deka nivniot primer vo ovaa sezona ќe go sledi familjata Zdarvkovski koja vo Makedonija e poznata ušte i po prezimeto Đorlevi od pričina što godinešnata makedonska prestavnička vo ova show ekstremno energičnta Sofce Zdravkovska Đorleva e ќerka na poznatiot makedonski kompozitor Nasko Đorlev, a nejzin brat e virtuozot na violina Zoran Đorlev.
Ova semejstvo minatata godina beše popularno preku nivniot pomlad sin Ognen Zdravkovski koj se plasira vo samoto finale na “Zvezdite na Grand”, a veќe ovaa godina ohrabrena i negovata majka se najde pod reflektorite na “Nikogaš ne e docna”.
Sofce uspea site pa duri i snaodliviot Žika da go iznenadi so svojata vonseriska energija so koja dominiraše na scenata i voedno go pokaža raskošniot glas koj ima osobeno specifična boja i jačina. Dali i taa ќe bide na samiot kraj laureat rano e da se prognozira no so ogled na dosegašnite uspesi na makedoncite može da se očekuva ušte ednaš da ni se nasmee sreќata.
Za ova show ušte edna Grandova zvezda se izjasni deka bi sakala tamu da go vidi svojot tatko, a toa e mladiot Goce Boškoski Čoki koj iskeno ni izjavi deka go ubeduva svojot tatko veќe podolgo vreme da učestvuva vo ova takmičenje od pričina što veruva vo negovite muzički potencijali. Dali Ilija Čoki konečno ќe go posluša svojot sin pa i ova semsjtvo ќe bide del od vakvite muzički natprevari ostanuva da vidime vo slednata sezona, a do togaš možeme da go bodrime Goce vo “Zvezdite na Grand” kade ušte ednaš ќe se dokažuva preku svojot talent.
Biljana KR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila