Iako mnogu lugje smetaat deka talentot e onoj koj e presuden za postignuvanje na pogolemi uspesi vo muzičkiot svet sepak so mnogu primeri se pokažalo deka silna konkurencija na talentot e ambicijata. Vsušnost svedoci sme sekojdnevno na osredno talentirani estradni zvezdi koi napravile bleskavi karieri vo odnos na nekoi nivni kolegi koi se mnogu potalentirani i ponadareni so muzikalnost ili ubavi glasovni potencijali. Ednostavno ambicijata odigrala presudna uloga pa ovie koi veruvale vo sebe i rabotele maksimalno na sebe  stignale i podaleku od drugive što na tacna gi dobile  darbinite.

Marijan vo kostim za operska predstava

Eden takov tipičen primerok e i nekogaš mnogu popularniot Marijan Stojanoski pejač od Kruševo koj se pojavi na scenata nekako vo isto vreme so talentiraniot Toše Proeski koj osven što beše negov sogragjanin beše i negov školski drugar.

Svršenicite zaedno

Pojavuvanjeto na Stojanoski na muzičkata scena beše odlična prilika za sporeduvanje na vokalnite i fizičkite  kvaliteti pomegju dvajcata kruševčani pa im se nametna eden rivalitet koj  pokasno se pokaža kako neosnovan. I dvajcata pejači izgradija svoja prepoznatlivost  po koja publikata gi razlikuvaše. No za razlika od Toše Proeski koj so svojot vonseriski potencijal izgradi balkanska kariera Stojanoski imaše manjak na ambicija i mnogu poskromen energetski potencijal pa  svojata kariera nekako stihijno ja koordiniraše. Kritičarite ne gi štedea komplimentite na račun na negoviot glas, a organizatorite ne gi štedea kritikite na račun na negovata neprofesionalnost. Često beše primer na pejač koj vetil deka ќe se pojavi na nekoe slučuvanje pa ne došol i toa mnogu go čineše vo negovata kariera. Sepak Marijan Stojanoski ispea mnogu ubavi pesni koi i den deneska možat da se slušnat po radio stanicite i se navistina kavlitetni numeri kako na primer pesnite “Srce ќe ti ukradam”, “Podarok”, “Ljubov ti e adresa”, “Go molam neboto”,  “Rodenden”, “Sonce niz oblaci”, “Andrea” i drugi…

Slaveničkata torta

Tokmu spomenatiot nedostatok na ambicija verojatno beše presuden faktor što Stojanoski odluči da ja prekine svojata solistička kariera i so zaposluvanjeto vo Makedonskata Opera i Balet  kako horist da zapolovi vo pomirnite muzički vodi.

Do skoro javnosta ne znaeše ni što se slučuva vo negoviot privaten život ama blagodarenie na društvenite mreži se obznani deka minatiot mesec Stojanoski ja ozvaniči vrskata so svojata devojka  skopjankata Nataša Karanđulovska. Tie vo svečana garderoba poziraa so tortata i cveќeto vo čest na nivnata svršuvačka i na javnosta i obznanija deka vo Novata Godina  vleguvaat kako potencijalni bračni partneri. Nataša ne i e poznata na javnosta i ne se znae koja e nejzinata profesija no očigledno poveќe godišnata ljubovna vrska presudila Marijan da znae deka taa e ženata na negoviot život.

Redakcijata na Svet – Australija upatuva iskreni čestitki do Marijan i Nataša i im posakuva večna ljubov i harmonija vo nivniot  zaednički  život.

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila