Momčeto  so dežurna nasmevka i sonce vo očite Ognen Zdravkovski doživea svoeviden kuriozitet koj sigurno mu ja poremeti prvičnata radost okolu novata pesna i spotot koj pred dva dena go promoviraše, zatoa što istovremeno dozna  deka e pozitiven na zarazniot virus Covid – 19.

Vakvata  koincidencija  simbolično ukažuva deka ubavite raboti ne gi isklučuvaat predizvicite koi treba spremno da se dočekaat kako što vpročem mladiot pejač i gi dočeka. Toj mnogu stabilno i odgovorno ja soopšti javno informacijata naglasuvajќi deka ne stanuva zbor za trač ili izmislica, apelirajќi seriozno da se svati situacijata so virusot i da se praktikuva socijalnata distanca i nosenjeto  na maska.

“Da, vistina e deka sum pozitiven na Kovid-19, no toa voopšto ne me predomisli tokmu vo ist den da ja promoviram mojata najnova pesna. Životot e nepredvidliv, no veruvam deka za nekolku dena ḱe izlezam kako pobednik od ovaa bitka. Iskreno ne bi sakal da se stava mnogu akcent na toa deka sum pozitiven na virusot. Za mene ovoj den e poseben, bidejḱi edvaj go čekav za da ja spodelam mojata nova pesna, vo koja mnogu veruvam” – porača Ognen.

Novata pesna na Ognen se vika “Ljubi me” i e vtora negova pesna izdadena za Grand Produkcija. Avtori na pesnata se negovite kolegi Dimitar Andonovski koj ja napiša muzikata i aranžmanot, a tekstot e delo na veќe dokažanata Magdalena Cvetkoska – Ena. Pesnata ja prati perubav video spot koj go režiraše Gordan Božinovski i mora da zabeležime deka odlično si ja završi svojata zadača. Spotot obiluva so impresiven leten ambient, a poveќe od scenite se snimeni vo preubaviot Hotel “Izgrev” vo Struga. Ljubovnata prikazna vo spotot Ognen ja demonstrira so preubavata partnerka Martina Simonovska za koja prašavme dali e profi model ili možebi negov izbor:

“Devojkata t.e. Martina ja znam od porano ne e model no e preubava devojka i ubavo se vklopi vo celata prikazna, taka da i liči da bide i model. Ednostavno ja prašav dali saka da glumi vo spot i taa prifati na moe zadovolstvo” – ni otrki Ognen.

Ognen vo spot


Ona što dopolnitelno intrigira e i noviot izgled na pejačot koj vo spotot se pojavi so vidno namalena kilaža i nov imige:

“Da, oslabev 8 kilogrami i se isfarbav go promeniv imiđot, ne samo za spotot i novata pesna tuku pred se za mene. Ubavo e da se ima promeni” – ni naglasi Ognen koj I pokraj malaksanosta što ja čuvstvuva, e dostapen za novinarite koi lično posakaa da se uverat kako se čuvstvuva.

Ubavata energija koja ja nosi so sebe pesnata “Ljubi me” e dovolna pričina da veruvame deka situacijata so virusot ќe se nadmini i deka naskoro Ognen ќe go gledame na živi svirki po klubovite, a do togaš vi go ponuduvame video spotot za istata numera da uživate, a na pejačot mu posakuvame brzo oporavuvanje…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila